Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újabb orbáni paradoxon
  2014-12-14 09:52:40, vasárnap
 
  Újabb orbáni paradoxon
2014. december 13.

Hazánkban úgy csökken a szegénység, hogy közben egyre csóróbbak leszünk

A miniszterelnök a minap a Blikknek nyilatkozva hantázott ismét egy nagyot, miszerint a szegénységet “különböző módokon mérik, és ezeket rendszeresen összekeverik, a tények pedig azt mutatják, hogy a szegénység csökken Magyarországon". Azt is elmondta, hogy “egyre többen élnek munkából, mint segélyből, és az emberek a közmunkáért kétszer annyit kapnak, mint a segélyért. A legfrissebb számadatok szerinte arról tanúskodnak, hogy nemhogy nőtt a szegénység, hanem közel negyedmillióval csökkent, és sikerült a gazdasági válság előtti szint alá szorítani a nélkülözők arányát."

Sajnos a különböző mérések szerint külön-külön is nőtt a hazai szegénység. Sőt, ez az állapotromlás még a miniszterelnöki kisbusz ablakából is látható mértékű.

Orbánék valóban sokat dolgoztak azon, hogy a hazai statisztikai felmérések lehetőleg olyan képet adjanak a munkanélküliség, szegénység és egyéb számonkérhető mutatók vonatkozásában, amelyek negatív tendenciák esetén is pozitív képet adnak, de ennek ellenére még a KSH adatai szerint is tragikus a helyzet.

A 444.hu szeptember végén készített egy interjút Szikra Dorottyával, az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociálpolitika tanszékének adjunktusával, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatójával, aki szerint az Orbán-kormánynak nincs egységes szociálpolitikája, a fősodort jelentő közmunkaprogram a gazdaságnak is rengeteget árt, a nyugdíjas-kérdés pedig időzített bombaként ketyeg. És miközben a kormány hihetetlen módon megszorít, bizonyos típusú családoknak két kézzel szórják a pénzt. Szikra szerint a kormányzati intézkedéseket nagyon nehéz kibogozni a hagyományos szociálpolitikai keretek között, végül arra jutott, hogy egy markáns irány létezik, ez pedig a szegények büntetése. Illetve az az Európában példátlan dolog, hogy semmiféle szociálpolitikai kísérlet nem történt a kormány részéről, hogy a válság hatását azoknál mérsékelje, akiket a leginkább sújtott.

Mindezzel szemben a Nemzeti Együttműködés Programja a szociális biztonság témakörében így fogalmaz: “Világos, vállalható és válaszokat adó társadalompolitikai célkitűzés szükséges a tisztességes szociálpolitika kialakításához. (..) Szemben az eddigi évek gyakorlatával az új kormányzat felelőssége, hogy a szociális biztonság finom szövetét ne dúlja fel, az egyének és családok elemi biztonságát kiszámíthatóan garantálja, ösztönözze és segítse a gyermekvállalást, a nemzet fennmaradását, és lehetőségek biztosításával adjon esélyt mindenkinek az önálló élethez."

Azt, hogy Orbán diktatórikus, munka alapú társadalma nem a tisztességes szociálpolitika irányába mutat majd, az már az új alkotmányból kiolvasható volt: a fideszes alaptörvény elintézi a szegénység ügyét azzal, hogy Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti, de konkrétumokat nem határoz meg.

Nem véletlenül. Orbánék látható módon az elmúlt négy és fél évben három fontos projekten dolgoztak: (1) saját hatalmuk földkéregig érő bebetonzásán, (2) az új orbánista elit létrehozásán és felhízlalásán valamint (3) az oszd meg és uralkodj elv alkalmazásával minél több társadalmi konfliktust generálni és fenntartani, ide értve azt a tételt is, hogy a középosztály lecsúszásáért a “léhűtő, munkakerülő, eltartott" szegények a felelősek, akik nem akarnak dolgozni, “csak a segély kell nekik".

És amíg sokan, sőt egyre többen tengődnek a Maslow-féle piramis legalján, ahonnan nézve sokkal fontosabb az, hogy ki kerül be a közmunkába, mint az, hogy történik-e valami azzal a fránya demokráciával, addig nyugodtak lehetnek a fideszes elvtársak afelől, hogy ezeken a szerencsétlen sorsú környékeken kevesen fognak a maffiasztikus hatalmi építkezésükkel foglalkozni.

Az a helyzet, hogy akármilyen kilátástalan körülmények között is élnek ezek az emberek, azért a hírek elérik őket is, például arról, hogy Orbán lánya Svájcba jár egy méregdrága elit egyetemre, hogy Lázár vagyonokat költ vadászatra, vagy hogy Kósa Lajos költségvetésébe simán belefér kiruccanni Új-Zélandra egy Rolling Stones koncertre, vagy potom 2 millióért vásárolni antik könyveket egy aukción.

Kevés tisztelettel, de udvarias hangon jelzem Miniszterelnök Úrnak, hogy ebben a “csökkenő szegénységben" élő egyre nagyobb tömegben a harag az elkeseredettség mértékével arányosan nő. Szerintem még most kellene valami okosat és célravezetőt tennie - én a mielőbbi lemondást javaslom!

És ha már lemondott, akkor a nagy harcok után igazán elmehetne egy évre pihenni valahová a festői Ormánságba és próbálja ki milyen felemelő a valódi (köz)munkáért kapott összegből ott megélni. Szerintem kalandos és harcos idők lesznek, biztosan jó mulatság, férfimunka lesz!

(Ha valaki úgy gondolja, hogy Orbán Viktor nem olvassa a blogomat, akkor segítse őt és az országot egy jó döntés meghozatalában azzal, hogy küldje el ezt az írást neki!)



(kép forrása: www.tenyezo.hu)

Mennyire nagy nálunk a szegénység az Orbánéktól független szervezetek szerint?

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint tovább nőtt azoknak az aránya Magyarországon, akik a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának vannak kitéve, ezen az adatok alapján a tavalyi adatokhoz képest 100 ezerrel többe, mintegy 3,3 millióan nőtt ez a tábor. Ez azt jelenti, hogy hazánk lakosságának immár 33,5 százalékát fenyegeti szegénység vagy társadalmi kirekesztettség a 2012-es 32,4 százalékot követően. A legkisebb arányt 2008-ban regisztrálta az Eurostat, akkor 28,2 százalékot közölt.

Az Európai Tanács Magyarország 2014. évi nemzeti reformprogramjának és konvergenciaprogramjának értékeléséről szóló munkadokumentuma szerint hazánkban a szociális helyzet továbbra is romlik, a szociális védelmi rendszer nem képes a leginkább rászorulók, közöttük a romák megfelelő támogatására és ellátására, az oktatásban alapkészségek elsajátítása romlik.

Ezeket a nagyon aggasztó adatokat tetézi még az OECD legfrissebb jelentése, amely szerint tagországai közül egyedül Magyarország költ kevesebbet a válság előtti állapotnál szociális kiadásokra.

A TÁRKI legfrissebb társadalmi riportja szerint a szegénységgel és társadalmi kirekesztéssel veszélyeztetettek aránya az ún. visegrádi országok között Magyarországon a legnagyobb, 2013-ban a mutató értéke a legalacsonyabb csehországi arányt (14,6%) 18,9 százalékponttal haladta meg. A többi visegrádi ország 2005-2013 között mérsékelni tudta a veszélyeztetettségben élő lakosainak arányát: legnagyobb mértékben a lengyelek (19,5), majd a szlovákok (12,2) és végül a csehek (5 százalékponttal).

http://berkeczbalazs.blog.hu/2014/12/13/ujabb_orbani_paradoxon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyermekvállalást, szociálpolitikai, munkadokumentuma, költségvetésébe, munkanélküliség, szociálpolitika, miniszterelnöki, esélyegyenlőség, kirekesztettség, elkeseredettség, intézkedésekkel, negyedmillióval, közmunkaprogram, vonatkozásában, magyarországon, alkalmazásával, kialakításához, meghozatalában, megvalósulását, biztosításával, építkezésükkel, intézkedéseket, kiszámíthatóan, legalacsonyabb, miniszterelnök, szegénységben, alapkészségek, konkrétumokat, állapotromlás, fennmaradását, számonkérhető, gyakorlatával, felhízlalásán, együttműködés, demokráciával, adjunktusával, szegénységet “, tények pedig, szegénység csökken, közmunkáért kétszer, legfrissebb számadatok, gazdasági válság, nélkülözők arányát, különböző mérések, hazai szegénység, miniszterelnöki kisbusz, hazai statisztikai, interjút Szikra, fősodort jelentő, nyugdíjas-kérdés pedig, kormány hihetetlen, kormányzati intézkedéseket, Szikra Dorottyával, ELTE Társadalomtudományi Kar Szociálpolitika, Társadalomtudományi Kutatóközpont, Nemzeti Együttműködés Programja, Kósa Lajos, Rolling Stones, Miniszterelnök Úrnak, Orbán Viktor, Európai Tanács Magyarország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png csokor  Png virág  Fekete István - Akác  Szép napot kívánok  Őrizkednünk kell...  Neked tudnod kell  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png férfi  Png kutya  Albert Einsteinről  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Lóhere  Szép estét  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Neked tudnod kell  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Németh László tollából  Hiányzik  képre írva  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akik bántanak téged  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Zilahy Lajos gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Próbálj meg ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Garai Gábor - Takarítás  Png kutya  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Paul David Tripp Április 20  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem számIt  Png ház  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szegénységet &#8220, tények pedig, szegénység csökken, közmunkáért kétszer, legfrissebb számadatok, gazdasági válság, nélkülözők arányát, különböző mérések, hazai szegénység, miniszterelnöki kisbusz, hazai statisztikai, interjút Szikra, fősodort jelentő, nyugdíjas-kérdés pedig, kormány hihetetlen, kormányzati intézkedéseket, hagyományos szociálpolitikai, markáns irány, szegények büntetése, kormány részéről, válság hatását, leginkább sújtott, szociális biztonság, tisztességes szociálpolitika, eddigi évek, nemzet fennmaradását, önálló élethez, fideszes alaptörvény, szegénység ügyét, társadalmi felzárkózás, elmúlt négy, középosztály lecsúszásáért, segély kell, fránya demokráciával, fideszes elvtársak, szerencsétlen sorsú, maffiasztikus hatalmi, hírek elérik, méregdrága elit, elkeseredettség mértékével, mielőbbi lemondást, nagy harcok, évre pihenni, festői Ormánságba, írást neki, aránya Magyarországon, szegénység vagy, adatok alapján, tavalyi adatokhoz, legkisebb arányt, szociális helyzet, szociális védelmi, leginkább rászorulók, romák megfelelo&#779, oktatásban alapkészségek, nagyon aggasztó, válság előtti, legalacsonyabb csehorsza&#769, gyermekvállalást, szociálpolitikai, munkadokumentuma, költségvetésébe, munkanélküliség, szociálpolitika, miniszterelnöki, esélyegyenlőség, kirekesztettség, elkeseredettség, intézkedésekkel, negyedmillióval, közmunkaprogram, vonatkozásában, magyarországon, alkalmazásával, kialakításához, meghozatalában, megvalósulását, biztosításával, építkezésükkel, intézkedéseket, kiszámíthatóan, legalacsonyabb, miniszterelnök, szegénységben, alapkészségek, konkrétumokat, állapotromlás, fennmaradását, számonkérhető, gyakorlatával, felhízlalásán, együttműködés, demokráciával, adjunktusával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.